Trammeland lanceren met succes hun debuut album

OMDAT IE ZO MOOI IS

Zaterdag 5 juli werd het debuutalbum van ’s lands beste feestband, Trammeland, gelanceerd. De Volendammers hebben een jaar de tijd genomen om “Het Beste Van Trammeland” in Royal Studio (Jan Koning) af te ronden. De negenkoppige band is wereldberoemd in Volendam en heeft de afgelopen zeven jaar alle zalen in het vissersdorp meerdere malen uitverkocht platgespeeld. Het live repertoire van Trammeland bevat naast eigen nummers ook covers van onder meer Jan Smit, Rowwen Heze en 3JS.

“Het Beste Van Trammeland” bevat dertien liedjes waaronder de drie gloednieuwe songs; “Kobus”, “Hee Gai Je Mee” en “Donderjagen”. Trammeland heeft het eerstgenoemde nieuwe liedje tot nieuwe single gebombardeerd. “Het liedje gaat over een fictieve vriend van ons (Kobus) die is overleden door iets teveel gezelligheid, maar zoals Kobus het gewild had komen al zijn vrienden bijeen om het leven en vriendschap te vieren”, zoals frontman Joop Bouwman het nummer typeert.

Naast de nieuwe liedjes is een selectie gemaakt van de populairste nummers van Trammeland en Ad Fundum, een eerdere formatie waarin verschillende Trammeland leden actief waren. Deze oudere nummers zijn voor het verzamelalbum in een nieuw jasje gestoken. Zo zijn Ad Fundum’s “Ode Aan De Bap” en “Kleine Keesie” onder handen genomen door meesteraccordeonist Daniël Metz. Andere oudere liedjes waaronder “Pramme Trammeland” en Trammeland’s hitsingle “Omdat ie Zo Mooi is” zijn compleet opnieuw ingespeeld en geproduceerd.

De Tracklist: Kobus; Hee Gai Je Mee; Met Veel Tam Tam; Pramme Trammeland; Zak ‘ns Naar Beneden; Kleine Keesie; An Mein Oela; Donderjagen; De Zwumbroek; Laten we Vandaag; Volendam is Zoveel Mooier als het Lacht; Ode Aan de Bap; Omdat ie Zo Mooi is.

De band is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de Volendammer Kermis en de jaarlijkse optredens met Jan Smit in november. De nieuwe nummers van “Het Beste van Trammeland” en natuurlijk ook wat oudere nummers, worden tijdens deze optredens live uitgevoerd.

De CD is te bestellen op www.palingsound.com
Het laatste nieuws over Trammeland is te vinden op www.feestband-trammeland.nl en de “Feestband Trammeland” Facebook pagina. 
PSL Bouw & management
Veltkamp
Restaurant Le Pompadour
Van Dijk Bouw Volendam
PX Volendam
Bond Administratie - Advies