Specs in theater

Zesde theaterconcert Specs Hildebrand

The Living Room Sessions in PX

Singer-songwriter Specs Hildebrand was in 2007 de eerste Volendamse artiest die het aandurfde in eigen dorp een theaterconcert te geven. De zaal in theateropstelling, de bar gesloten tijdens het musiceren en in de pauze en na afloop gelegenheid tot het leveren van al dan niet deskundig commentaar tijdens de gezellige nababbel.
Het concept bleek aan te slaan in Volendam en een trend was gezet: Diverse collega’s volgden het voorbeeld van de veteraan en het begrip ‘theaterconcert’ is een inmiddels niet meer weg te denken format  in de lokale theaters.

Het geven van dergelijke concerten is Specs zelf overigens ook prima bevallen. Dat blijkt wel uit het feit dat hij op vrijdag 11 oktober, voor de zesde keer alweer, op deze wijze zijn niet geringe kunsten zal vertonen in het PX Theater. Dit keer onder de noemer ‘The Living Room Sessions’.
Het repertoire zal - net als dat van de voorgaande edities – samengesteld worden uit Specs’ redelijk omvangrijke eigen oeuvre – solo, met The Living Room Band en met de jugband Ugly Duckling – en uit covers waarmee hij iets heeft. Niet alleen songs van gekende helden als Bob Dylan, Johnny Cash, Jerry Jeff Walker en Hank Williams, maar ook meer obscure meesterwerkjes van Leadbelly, Robert Johnson  en Jimmy  Rodgers .

Tijdens de Living Room Sessions zal Specs niet alleen solo optreden. Hij zal op zijn muzikale expeditie in het PX Theater bijgestaan worden door bevriende topmuzikanten als gitarist Frans Pelk, bassist Evert Jan Reilingh en drummer Kees Steur, niet toevallig allen lid van zijn eigen Living Room Band. Als extra slagroom op de taart zullen ook saxofonist Rob Kruisman en accordeonist Jan Keizer hun medewerking verlenen.
Met zo´n uitgebreid gezelschap zijn de mogelijkheden natuurlijk legio. Er zal dan ook in diverse formaties opgetreden worden. Never A Dull Moment!

De avond van vrijdag 11 oktober  belooft dus (weer) een memorabele te worden in het PX Theater aan de Zeestraat in Volendam.

Concert: The Living Room Sessions
Artiest: Specs Hildebrand (& Company)
Op: Vrijdag 11 oktober
In: PX Theater (www.pxvolendam.nl)
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.00 uur)
Entree: € 15,=
Tegelzetbedrijf Zwarthoed-Kirry B.V. Volendam
Restaurant Le Pompadour
Music Group - Music and More
Drukkerij Nivo
Gold ontwerp & communicatie
Veltkamp