Ook Specs draadloos in Visafslag

In het kader van de reeks van  singer-songwriterconcerten die de Stichting Cultuur Volendam organiseert in de voormalige Volendamse Visafslag op de Dijk, zal ook Specs Hildebrand een optreden verzorgen. Op vrijdag 15 augustus zal hij op deze unieke plek spelen.

“De concerten zijn 100% akoestisch in een warme en intieme sfeer”, aldus de Stichting Cultuur Volendam in een persbericht. Daarin heeft de SCV volkomen gelijk: de optredende artiesten zullen op geen enkele manier gebruik van elektronische versterking.

Voor Specs – hij is zo zoetjesaan een van de ‘senior-members’ van het gilde der Volendamse singer-songwriters – is akoestisch spelen overigens bekend terrein. In 1994, geruime tijd voor het uitbreken van de wereldwijde unplugged-rage, maakte hij al een volledig akoestisch album: Spike Heels.

Maar ook live heeft Specs er nooit mee gezeten zijn muziek draadloos ten gehore te brengen. In 2013 deed hij dat bijvoorbeeld in de VPRO-documentaire ‘De Hokjesman’. Zijn nummer ‘Follyville’ van het album ‘Outsider’ vormde de rode draad in die uitzending en Hildebrand zong het nummer live en ‘unplugged’ vanaf diverse plekken in Volendam.

Afgelopen april, tijdens de aflevering van het programma ‘Derksen On The Road’  die geheel aan hem gewijd was, werden verschillende songs ook op deze wijze ten gehore gebracht.
Specs Hildebrand ziet dus niet op tegen een draadloos optreden. Sterker nog: hij lijkt er zin  in te hebben. De Volendammer Visafslag is immers een van de weinige plaatsen waar de bijna 64-jarige nog nooit heeft gespeeld! Dat gaat op vrijdag 15 augustus dus eindelijk gebeuren.
Hij zal dan de akoesti¬sche, ‘uitgeklede’ ver¬sies van zijn favoriete country- en bluessongs uit het recente en verre verle¬den, ten gehore te brengen. Covers en eigen werk van een van zijn 13(!) albums.

Specs Hildebrand is een veteraan die vakmanschap aan gevoel koppelt en die er na bijna 40 jaar nog steeds in slaagt het publiek te boeien met eerlijke muziek en mooie anekdotes.

Een kaartje voor deze unieke avond kosten € 7,50 en u wordt  geadviseerd vooraf te reserveren om teleurstelling aan de deur te voorkomen (de cap. is klein).
Tickets kunnen besteld worden via info@cultuurvolendam.com
of bellen naar +31 6 57 77 98 75
PX Volendam
Verenigingsgebouw Sint Jozef
C. van de Gracht & Zn. B.V.
Veltkamp
Restaurant Le Pompadour
Tol Plaatwerk B.V.