Next Generation: No A.L.S.

Volendam blijkt al decennia een kraamkamer voor talentvolle artiesten die de nationale hit ladders bestormden en dat nog steeds doen. Een nieuwe generatie dient zich aan en dat heuglijke gegeven ligt ten grondslag aan het concept dat zich op 25 en 26 april in de Volendamse PX gaat ontvouwen.

Het familiaire muziekbloed samen laten stromen op één podium: (groot)ouder en (klein)kind. De Next Generation en de ervaren rotten, samen spelend om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar de ziekte ALS.

,,Ik liep al enige jaren met dit idee in mijn hoofd, maar zocht een aanleiding om het te gaan uitwerken”, zegt Aart Bijvoet. ,,Toen ik bij De Wereld Draait Door het item ’50 Jaar Palingsound’, zag en daar de Volendamse jeugd aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk zich zag presenteren met zang, Kyra Tol, Melanie Jonk, Martine Bond en de jongens van Dandelion, wist ik het zeker.

Hier moest iets mee gebeuren. Een paar weken later sprak ik gitaarvirtuoos Jan Akkerman, die liet mij een opname horen van hem en zijn dochter. Ik vond het geweldig en vroeg Jan of hij het leuk zou vinden om samen met zijn dochter in Volendam op te treden. Hij vond dit een super idee en dat was uiteindelijk de aanleiding om het groter te maken.

Ik heb iedereen die ik ken op muziek gebied gevraagd of zij, vader of moeder en kinderen wilden optreden. Het enthousiasme was groots.”
,,Ik heb het idee getoetst bij voormalig 3JS-lid Jaap Schilder (de Witte). Toen ik aangaf dat het onderzoek naar ALS – gekozen vanwege het overlijden van voormalig drummer Martin Veerman (poessie) – als achterliggend goede doel was gekozen, was hij er helemaal voor in.

Ook heb ik vriend en muzikant Ben Kwakman en geluidstechnicus Henk Mühren en Kees Tol ( namens de Stichting Cultuur Volendam ) gevraagd om mee te denken. Iedereen die ik vroeg, wilde meedoen, ook vanwege dat goede doel.

Het is nooit eerder gedaan: (groot)ouders met hun (klein)kinderen op een podium: van Piet Veerman( Cats) met kleindochter Melanie tot Jan Akkerman (Brainbox) met dochter Laurie, Carola Smit (BZN) met zoon Cornel, Harmen Veerman (Left Side), Jaap Veerman (Canyon) en Jaap Schilder (3JS) met hun zonen en vele andere. De nummers die in april worden gespeeld, zijn de keuzes van de (groot)ouders en hun kinderen en kleinkinderen.”

“Het betreft een uniek gebeuren, typisch Volendams weer. De repetities zijn in volle gang.”PX heeft de zaal beschikbaar gesteld en de avond wordt gepresenteerd door Jaap Schilder (de Witte).”
Zaterdag 25 april 
Deur open 19.00 uur
Aanvang 20.30 uur
Kaarten zijn te verkrijgen bij PX te Volendam. www.pxvolendam.nl
Gold ontwerp & communicatie
Verenigingsgebouw Sint Jozef
Cafe Lennons - Lennons at home
Restaurant Le Pompadour
Music Group - Music and More
Wijnhandel 't Wijnboertje