Musical over Volendam komt ook naar Volendam

Volendamse hits nu ook in musical te horen
Nog geen jaar geleden besloot Freek de Jonge een aantal voorstellingen te geven genaamd Volendam. In het hol van de leeuw gaf hij 3 voorstellingen die nagenoeg eigenlijk niet over Volendam gingen. Volendam is hot, dus vernoemde Freek zijn show naar het vissersdorp. Geen gekke gedachten. Ruud De Graaf en Hans Cornelissen moeten ook met die gedachten hebben gelopen, alleen doen de heren het heel anders. Volendam staat voor vis, voetbal en natuurlijk muziek. Daar is een mooi verhaal op gemaakt die gepaard gaan met hits als Sailin’ Home, Pak Maar Mijn Hand, Mon Amour, Als De Morgen Is Gekomen, Ik Hou Van Jou, Rosanne en One Way Wind.
Het verhaal gaat over De Volendamse Mary (MAAIKE WIDDERSHOVEN) heeft 20 jaar in Canada gewoond, maar haar roots liggen in Volendam. Ze is het dorp ontvlucht. Liefdesperikelen en andere conflicten deden haar die stap nemen. Met een mengeling van haat en vertedering keert ze terug naar Volendam, samen met haar dochter Rose. Haar ouders zijn beiden overleden en Mary komt het ouderlijk huis opruimen, waar zoveel herinneringen liggen aan haar jeugd. Ze wordt geconfronteerd met het leven dat ze had achter gelaten. Bij een bezoek aan de viswinkel van haar jeugdvriendin Lea (HILKE BIERMAN), staat ze weer oog in oog met haar jeugdliefde Simon (JASPER KERKHOF), ex-topvoetballer en destijds de ‘hunk’ van het dorp.

Simons zoon Tom (JOB BOVELANDER) speelt in de steeds succesvollere Volendamse boyband ZILT. De band bestaat uit de vier Volendamse vrienden Tom, Jaap, Klaas en Cees, die erachter zijn gekomen dat ze nooit de grote voetballers zullen worden, die Simon wel was. Ze besluiten zich op de muziek te storten, want als al die beroemde dorpsgenoten hits kunnen scoren, waarom zij dan niet? De boys van de band zien de Canadese Rose wel zitten, maar die heeft zo haar eigen ideeën over het kleine dorp. Intussen schuwt een ambitieuze wedhoudster geen enkel middel om ‘haar’ dorp nog duidelijker op de kaart te zetten en steekt de oude Volendamse Ooitje (METTA GRAMBERG) haar commentaar over alle complicaties niet onder stoelen of banken. Op de Dijk wordt dan ook flink geroddeld! Op de jaarlijkse Volendamse kermis vloeit zoals altijd de drank weer rijkelijk. En ‘Als de morgen is gekomen blijkt er iets verschrikkelijk te zijn gebeurd.
Waarom de liefde tussen Tom en Rose onmogelijk blijkt en hoe het verder gaat met Mary, Lea en Simon ? Dat is het geheim van Volendam. Mooi Volendam.

April 2011 komt de musical naar Volendam, houdt het Ivent overzicht in de gaten op de site.
Cafe Lennons - Lennons at home
Veltkamp
Van Dijk Bouw Volendam
Bond Administratie - Advies
Verenigingsgebouw Sint Jozef
C. van de Gracht & Zn. B.V.