Jan Smit wint Anne Award

Op woensdag 11 januari 2012 werden voor het eerst ‘Anne’s Vlaamse Muziek Awards’ uitgereikt in Gent. Dit weekeinde was op het digitale themakanaal Anne en VTM te zien hoe Jan Smit werd verkozen tot ‘Beste noorderbuur’.

De Volendammer scoorde het afgelopen jaar in Vlaanderen hits met ‘Niemand zo trots als wij’ (#28) en ‘Hou je dan nog steeds van mij’ (#44). Zijn jubileumalbum ‘15 jaar hits’ belandde bovendien op de zevende plaats in de albumlijst en stond dit weekeinde nog op #14. In totaal scoorde Jan Smit negen hits in de ‘Ultratop 50’. Zijn enige nummer één-hit scoorde hij in 1997 met zijn solodebuut ‘Ik zing dit lied alleen voor jou’, dat twee weken bovenaan de Vlaamse verkooplijst stond.

De grote winnaar van de eerste editie van ‘Anne’s Vlaamse Muziek Awards’ was Anne-presentator en schlagerzanger Christoff De Bolle. Het afgelopen jaar scoorde hij hits met ‘Niemand laat zijn eigen kind alleen’, het duet met Willeke Alberti, (#5), ‘Mijn nr. 1’, de samenwerking met The Sunsets, (#18) en ‘Sweet Caroline’ (#30). Bovendien stond zijn album ‘Christoff & vrienden’, waarop hij onder meer nog duetten zingt met Dana Winner, Gerard Joling, Jo Vally en Luc Steeno, één week bovenaan de Vlaamse albumlijst. Momenteel staat dat album nog op de 33ste plaats. Dit succes heeft er mede voor gezorgd dat hij prijzen in ontvangst mocht nemen voor ‘Ambiance’, ‘Beste Vlaamse lied’ en ‘Beste zanger – schlager’. Zangeres Kato, de nummer twee van ‘Idool 2011’, werd geëerd met twee awards. De winnaar van de talentenjacht, Kevin, ontving één prijs.
C. van de Gracht & Zn. B.V.
Gold ontwerp & communicatie
Music Group - Music and More
Verenigingsgebouw Sint Jozef
Veltkamp
Drukkerij Nivo