Jaap 'Cas' Buijs Overleden

Jaap Buijs overleden

* 27 februari 1946
†  28 juni 2015


Volendams bekendste muziekmanager Jaap ‘Cas’ Buijs is overleden. Jaap vertegenwoordigde vanaf de jaren zestig bekende artiesten als de George Baker Selection, Jan Smit, 3Js, Monique Smit en Nick & Simon.

Jaap werd door zijn broer Jan ‘Tuf’ Buijs bij Artiesten Bureau Volendam gehaald. Jan, de broer van Jaap, was de legendarische manager van The Cats.

Jaap zijn eerste band Soul Invention was de eerste band die Jaap vertegenwoordige als manager. De band wijzigde later van naam in de George Baker Selection, die onder meer ‘Una Paloma Blanca’ voortbracht waarvan meer dan één miljoen exemplaren werden verkocht. In de erop volgende jaren manageden de broers meer bekende bands, zoals Pussycat, Drukwerk, de Dizzy Man's Band en Unit Gloria. De artiesten in hun stal behaalden samen meer dan honderd gouden platen.

De dochter van Jaap, Alice, en zoon Aloys namen het bedrijf in 2008 over, terwijl hun vader nog wel actief is gebleven in het bedrijf. In 2009 werd hij tot twee maal toe onderscheiden: met De Veer, tijdens het Eurosonic Noorderslag in Groningen, en met een Gouden Harp, wat voor een manager zeer uitzonderlijk is.

In 2013 werd bij hem maagkanker geconstateerd. Jaap, telg uit een gezin van tien kinderen, verloor al vier broers aan kanker en een broer aan een hartaanval. Tijdens een succesvolle operatie werd zijn maag verwijderd. Ook hierna is hij nog actief in het bedrijf. In 2012 antwoordde hij over stoppen met werken: "Ik ga nooit met pensioen. Ik moet er niet aan denken. Ik vind de zondag al verschrikkelijk. Ben blij als het weer maandag is." In 2015 werd vastgesteld dat er uitzaaiingen waren naar de slokdarm.

Jaap overleed vandaag, zondag 28 juni 2015. Jaap is 69 jaar geworden.

Wij wensen de familie, vrienden en kennissen van Jaap veel sterkte toe met dit grote verlies.


Foto: Marco Bakker

Tol Plaatwerk B.V.
Drukkerij Nivo
Wijnhandel 't Wijnboertje
Gold ontwerp & communicatie
Tegelzetbedrijf Zwarthoed-Kirry B.V. Volendam
Music Group - Music and More