En iedereen mag het weten!! 50 Jaar The Cats

En iedereen mag het horen, The Cats bestaan 50 jaar!

The Cats bestaan 50 jaar en dat moet gevierd worden. 50 jaar de muziek van The Cats en opnieuw bied zich weer een generatie aan dat deze muziek toevoegt aan de tegenwoordig zo populaire Play listen. Meer dan 15 miljoen verkochte geluidsdragers zorgde ervoor dat de band wereldwijd in de hitlijsten kwamen, tot zelfs Libanon. Het jaar 2014 gaan we dat vieren op 19 en 20 april!
The Cats begonnen als enthousiaste jonge Volendammers en groeide uit tot ware pioniers die de boeken haalde met een nieuwe sound. Vanaf 1968 tot 1971 was de groep niet uit de top 10 te denken. In 1970 kregen zij de Edison populair uit handen van Mies Bouwman. Deden trips naar en door Zweden, Suriname, Bonaire, Frans Guinea, Aruba, Rhodos, heel Europa. Zij werden Ambassadeurs voor Nederland in  Indonesië tijdens hun trip in 1971, haalde een top prestatie door in Duitsland 56 weken in de charts te blijven staan met ‘One Way Wind’, dat weer resulteerde in de Gouden Hond (Hoogte platen onderscheiding in Duitsland). Gouden Harpen voor de verdiensten van het eigen werk dat zij schreven en gouden en platina platen als publiek prijzen, namen een album op in Amerika, dat alles in 50 jaar.
The Cats bestormde de hitlijsten van Nederland en ver daarbuiten en veroverde Nederland, België en Duitsland met hun optredens. Zelfs na een lange afwezigheid werden The Cats in 2004 onderscheiden als ere burger van de gemeente Edam – Volendam en werden zij geridderd in 2006 in de Orde Van Oranje Nassau. Ook in datzelfde jaar namen de Volendammer legendes nog 1 keer twee liedjes op om vervolgens afscheid te nemen van het publiek. 10 Weken na het uitkomen van het album ‘Those Were The Days’ kregen The Cats wederom ere metaal. The Cats zijn nog steeds hot.
19 en 20 april 2014 staat Volendam maar vooral PX centraal voor 50 jaar Cats.
Met de muzikale begeleiding van The Tribute To The Cats Band, treden vele Volendammer gasten op en brengen zo namens  Volendam een ode aan The Cats. 
WEES ER DUS BIJ OP 19 en 20 APRIL 2014 in PX.
Kaarten vanaf woensdag 18 september  te verkrijgen bij PX    op=op
Bond Administratie - Advies
Gold ontwerp & communicatie
Cafe Lennons - Lennons at home
Veltkamp
Drukkerij Nivo
Tegelzetbedrijf Zwarthoed-Kirry B.V. Volendam