´Emotionele´ dag voor Klaas Leijen

Het was voor hem vooral ‘emotioneel’ geweest, het bezoek dat Klaas Leijen zondag bracht aan het TTTCB-concert in Andijk. Hij had genoten, en zelfs – voor het eerst in 22 jaar – weer eens een dansje gemaakt.

Leijen (69) was in de jaren zestig en begin jaren zeventig de producer van The Cats. Hij zorgde in die tijd voor die aparte sound op de platen van The Cats: de ‘palingsound’. In Andijk hoorde hij voor het eerst na ruim dertig jaar al die nummers van vroeger weer live voorbijkomen.
,,Dat was voor mij heel emotioneel. Want bij elk nummer kwamen herinneringen boven aan de tijd dat ik met The Cats die nummers opnam’’, aldus Klaas Leijen na afloop. Tegelijkertijd luisterde hij ook heel erg vakmatig naar de uitvoering die de TTTCB eraan gaf. Leijen was daar vol lof over. ,,Het is nu natuurlijk een heel andere tijd met heel andere techniek, maar deze jongens van de band benaderen écht datgene wat The Cats in hun tijd deden.’’
‘What a crazy life’ was de eerste plaat die Leijen indertijd met The Cats opnam, en precies vlak voordat dat nummer ten gehore zou worden gebracht onderbrak Piet Schilder het programma. Met de vraag of Klaas Leijen even op het podium wilde komen, zodat zijn aanwezigheid bij dit concert van de band voor de eeuwigheid kon worden vastgelegd door onze fotografen.
Niet veel later werd Leijen nóg een keer verrast: nadat de eerste set al was afgesloten met dat nummer, zette de TTTCB ‘Scarlet ribbons’ voor een tweede keer in. Op speciaal verzoek van de eregast-van-de-dag, die prompt met Annie Veerman (echtgenote van Thoom) een dansje maakte.
Achterin de zaal stond Harmen Veerman zichtbaar te genieten van zijn Volendamse collega’s. Onaangekondigd was ook de vroegere frontman van Left Side in Andijk aanwezig. In de kleedkamer leek het in de pauze wel een reünie.
Van Harmen Veerman kreeg Klaas Leijen het e-mailadres van diens broer Cees ‘Poesie’ Veerman mee, die onlangs naar Indonesië emigreerde. ,,Ik ga hem zeker een berichtje sturen’’, verzekerde Leijen die via de Tribute To The Cats Band de afgelopen dagen zijn tijd met The Cats weer herbeleefde. Met heel veel genoegen.

28-02-2011


--------------------------------------------------------------------------------
PSL Bouw & management
Wijnhandel 't Wijnboertje
PX Volendam
Drukkerij Nivo
Restaurant Le Pompadour
Tol Plaatwerk B.V.