Eilander gaat column schrijven en komt met nieuwe CD

Jan Eilander:
Jan Eilander is een Nederlandse scenarist, programmamaker, regisseur en producent. Daarnaast is hij schrijver en publicist. Hij schreef columns voor onder meer HP de Tijd en de Volkskrant maar ook verschillende boeken (Rock and Roll junkie over Herman Brood), zowel voor volwassenen als voor kinderen. Verder is Eilander sinds het midden van de jaren negentig actief als zanger van de band Trio Bier (Oud West). Specs Hildebrand is een liefhebber van Trio Bier. Jan heeft aangegeven een column voor 1WayWind te schrijven.

Over zijn Band: Trio Bier in Paradiso
Zaterdag 9 februari presenteert de Amsterdamse band Trio Bier zijn nieuwe (5e) CD in Paradiso. Deze CD, De Klok Tikt, is een logisch vervolg op de 4 voorgangers. De liedjes variëren van melancholiek tot opzwepend, de teksten gaan ergens over en met gitaren, accordeon en (sopraan)sax heeft de band een onmiskenbaar eigen geluid. Trio Bier heeft sinds 1996 een eigen – weliswaar bescheiden – plek binnen de Nederlandstalige popmuziek weten te veroveren. De fan schare – ze komen één voor één maar ze blijven allemaal – is inmiddels zo groot geworden dat Trio Bier niet meer in de kleine zaal van Paradiso past. De presentatie vindt dan ook plaats in de grote zaal.

Eind 2011 werd het nummer Oude Wolf in een poll van Het Parool even verrassend als overtuigend uitgeroepen tot het beste lied over Amsterdam aller tijden. Een nieuw Amsterdam-lied vinden we niet terug op de nieuwe CD maar mocht Het Parool op zoek gaan naar het mooiste lied over bijvoorbeeld Vincent van Gogh, Paradiso of een liefde die zijn beste tijd gehad heeft dan maakt Trio Bier met het nieuwe materiaal weer een goede kans. Volgens de fans is Trio Bier de beste onbekende band van Nederland. Op 9 februari heeft u een uitgelezen kans om zelf te beoordelen of dat een terechte stelling is of dat het predikaat ónbekend wellicht veel te weinig eer is.

Zaal open: 19.30 uur
Voorprogramma: 20.00 uur (MiRco en de Wijze Mannen)
Trio Bier: 20.30 uur

Meer info en kaarten: www.paradiso.nl
www.triobier.nl  
Veltkamp
C. van de Gracht & Zn. B.V.
Music Group - Music and More
Drukkerij Nivo
Van Dijk Bouw Volendam
PX Volendam