De Cats, een Hollands succesverhaal

De Cats, een Hollands succesverhaal door Jip Golsteijn.

De beste en meest beruchte popjournalist van Nederland, Jip Golsteijn, schreef in 1973 het boek 'De Cats, een Hollands Succesverhaal. Een boek dat de geschiedenis van de legendarische Volendamse Fab Five beschrijft van de prille beginjaren tot 1973.

In het boek vindt u een serie schitterende foto's aan van Laurens van Houten. Michel Veerman en Johan Tol hebben het boek in 2008 heruitgegeven in een mooie gebonde versie. Er zijn slechts 500 exemplaren van gemaakt. De laatst 5 exemplaren zijn nu te koop in onze webshop. Wilt u zich verzekeren van een exemplaar, bestel dan snel.

In het voorwoord van het boek vertellen Veerman en Tol hoe de ontmoeting was met Jip tijdens het interview van 1999 voor het boek 'One Way Wind, de geschiedenis van de Palingsound'. Een memorabele avond waar Jip vertelde over zijn ontmoetingen met de wereldsterren. Jip is onze held geworden. Ook in de nieuwe 1Way Wind the magazine een column van Constant Meijers over Jip. Ook dit magazine is te koop in onze webshop.

Bijzonder is dat Jip tijdens het interview voorspelde dat The Cats ooit weer bijelkaar zouden komen, al zou dat ook in een bejaardenhuis kunnen zijn. En ... het gebeurde. Meest bijzondere was dat Veerman en Tol daarvoor verantwoordelijk waren. Waren zij gestuurd door Jip!  

Jip Golsteijn, een journalistiek monument.

 
Jip Golsteijn.
☼ 2 juli 1945   -   † 22 februari 2002
Tegelzetbedrijf Zwarthoed-Kirry B.V. Volendam
Bond Administratie - Advies
Music Group - Music and More
Verenigingsgebouw Sint Jozef
Gold ontwerp & communicatie
Tol Plaatwerk B.V.