Case Mayfield's nieuwe album aanstaande

Releasedatum debuutalbum Case Mayfield bekend
The Many Colored Beast verschijnt februari 2012

Oud-Hollandse Nieuwe van de Maand Case Mayfield is klaar voor de volgende stap. Met zeskoppige band heeft hij de afgelopen tijd in wisselende bezetting zijn debuutalbum opgenomen en dat gaat nu zijn vruchten afwerpen. ‘The Many Colored Beast 06/02/2012’ prijkt er bovenaan zijn website. Dat de plaat The Many Colored Beast gaat heten was al langer duidelijk, maar een definitieve releasedatum was nog niet in zicht. Nu dus wel, aldus Case Mayfield. “De plaat is zo goed als af, we moeten alleen nog wat dingetjes tweaken.” Waar de plaat wordt uitgebracht kan hij nog niet zeggen.

“Het is uiteindelijk heel snel gegaan”, vertelt Case Mayfield. “We hebben de plaat in een week opgenomen. Daarvoor hebben we wel een jaar lang geoefend met de band. Mijn spel is heel dynamisch en dat wilde ik ook met de band kunnen doen. Het duurde lang voordat het goed overkwam, maar het moment is gekomen. Toen hebben we het op die manier bijna live kunnen inspelen.”
De naam The Many Colored Beast komt uit een nummer van Stephen Stills, 4 + 20. ‘Morning comes to sunrise and I'm driven to my bed / I see that it is empty and there's devils in my head / I embrace the many colored beast / I grow weary of the torment, can there be no peace? / And I find myself just wishing that my life would simply cease.’ Een zeer zware tekst, maar Case Mayfield kan zich er mee identificeren. “Die tekst ging er heel hard in bij mij.”

Aan de hand van die naam werd artwork bedacht dat inmiddels een eigen leven is gaan leiden: een mannetje, opgebouwd uit lijnen in de kleuren van de regenboog. Zeer simpel te tekenen met stoepkrijt en dus kan iedereen het verspreiden met stoepkrijt. “Ik vind krijt heel mooi hiervoor. Het harde van graffiti zou er niet bij passen en daarnaast is het niet verboden om te stoepkrijten. Ik doe misschien wel een doos krijt cadeau bij het kopen van mijn cd.” Op de website van de singer-songwriter is in ieder geval op een kaart al te zien waar er allemaal many colored beasts getekend zijn, met foto erbij. De komende maanden tot de release doet Case Mayfield het rustig aan. “Ik moet even opladen en de plaat helemaal afronden en daarna gaan we met de band spelen. Ik wil selectief zijn in welke optredens we gaan doen, zodat ik mijn eigen ding kan doen met het licht, het geluid en interactiviteit, zoals in een theatersetting.  Daarnaast moeten we natuurlijk op belangrijke plekken als Noorderslag spelen, al gaat mijn voorkeur daar niet direct naar uit.”
Wie Case Mayfield alvast een keer in het theater wil zien heeft komende donderdag 20 oktober 2011 de kans. Dan speelt hij in De Kleine Komedie op de Cabarestafette.

info: www.3voor12.nl
Verenigingsgebouw Sint Jozef
Veltkamp
Bond Administratie - Advies
Wijnhandel 't Wijnboertje
PX Volendam
PSL Bouw & management