Boek Lex Harding 6 Maart een feit!

P E R S B E R I C H T
 
 
Bij Uitgeverij Just Publishers verschijnt op 6 maart:
 
 
LEX HARDING
50 jaar media en popcultuur
Ton van der Lee
 
In dit boek vertelt Lex Harding voor het eerst – én voor het laatst – zijn verhaal.
 
Lex Harding, hij groeide uit van populairste discjockey van Nederland tot een van de meest succesvolle en invloedrijke media-ondernemers van ons land. Dit boek is een onthullende en persoonlijke terugblik op de carrièrevan een man, die al vijf decennia lang zijn stempel drukt op de media en de popwereld. Hardingvertelt aan auteur Ton van der Lee openhartigover de mijlpalen in zijn carrière, zijn dilemma’s, de ups, maar ook over de onvermijdelijke downs.Daarnaast komen sleutelfiguren uit zijn lange loopbaan aan het woord, zoals Erik de Zwart, Tineke de Nooij, Adam Curry, Wessel van Diepen en Rob Stenders. 
Vanaf het midden van de jaren zestig gaf Lex Harding, geboren als Lodewijk den Hengst, in zijn radioprogramma’s al aan naar welke muziek het publiek moest luisteren en waarom. Hij werd in korte tijd een van de beeldbepalende en invloedrijkste figuren in de Nederlandse popcultuur. 
Daarnaast maakte hij, naast Rob Out, de Veronica Omroeporganisatie tot ‘s lands grootste omroep. Ook was hij de man achter legendarische muziekprogramma’s als Countdown en Nederland Muziekland.Zonder hem zouden veel Nederlandse artiesten nooit een ster zijn geworden. Maar hij is ook de man die twee generaties dj’s de weg wees, van Erik de Zwart, Jeroen van Inkel en Wessel van Diepen tot en met Adam Curry, Ruud de Wild en Rob Stenders.
Met RTL Véronique gaf hij het startsein voor commerciële televisie in ons land. Lex stond bovendien aan de wieg van Sky Radio en Radio 538, startte videoclipzender TMF, was eigenaar van dancezender Slam!FM en oprichter van De Stichting Top 40. Zo groeide hij uit tot een van de meest succesvolle media-ondernemers van ons land.
In dit boek geeft hij ook een brede inkijk in een halve eeuw Nederlandse popcultuur. En passant vertelt hij over zijn ontmoetingen met popfenomenen als Herman Brood, Doe Maar, Tina Turner, de Beach Boys en Mick Jagger.
Maar het boek laat ook de persoonlijke kant van Harding zien. Zo vertelt hij over zijn passie voor verre en bijzondere reizen, zijn liefde voor tuinieren en voor de kunst.
Lex Harding, uit alles blijkt dat hij er in zijn hele carrière altijd voor de volle 100%  is gegaan. Ook nu nog, op zijn 73e. Niets meer doen, dat bestaat niet. Hij houdt niet op, nooit..
 
Schrijver en documentairemaker Ton van der Leewoonde en werkte decennialang over de hele wereld. Over de periode dat hij drie jaar op een afgelegen plek in de woestijn van Namibië woonde, schreef hijde bestseller Solitaire. Hij leerde Lex Harding kennen tijdens een gezamenlijke reis door Afrika. Voor dit boek heeft hij Harding door de jaren heen diverse keren indringend geïnterviewd om op deze wijze een goed beeld van hem te krijgen.
 
Lex Harding
Technische gegevens
Auteur: Ton van der Lee
Omvang: ca. 300 blz. (incl. fotokaterns met foto’s uit Hardings persoonlijke collectie)    
Formaat: 15 x 23 cm
Afwerking: Paperback
ISBN: 97890 8975 653 4
Prijs: € 22,50
Release                : 6 maart 2019
 
PX Volendam
Verenigingsgebouw Sint Jozef
Drukkerij Nivo
Cafe Lennons - Lennons at home
PSL Bouw & management
C. van de Gracht & Zn. B.V.