Binke!

Binke!

Volendam is een nieuwe band rijker. Binke! Deze vier man sterke formatie wordt geleid door de bevlogen singer-songwriter John Binken (27). Bassist is John Lindeboom (28), lead guitarist is Jordy Tuyp (21) en drums door Clarence van Geel (22).
De uit Volendam afkomstige band Binke komt met een heel fris geluid. Het geluid van de traditionele Volendamse ‘Palingsound’ is nergens te vinden bij deze jongens. Sidderaalpop past beter bij de sound van Binke.
 
Nederlandstalige rockpop met enige ska-invloeden dekt de lading wel redelijk, waar de teksten multi-interpretabel zijn, maar nergens storend of onbehoorlijk. Dat komt door de soms poëtische wijze waarmee John de moeilijke momenten in zijn leven beschrijft. Leonard Cohen, heb ik mensen in vergelijk horen nemen, maar ook gewoon Doe Maar en ook De Jeugd van Tegenwoordig. Nee, de muziek valt niet te plaatsen door een simpel vergelijk. De band Binke wil een unieke positie in het Nederlandse muzieklandschap gaan innemen en wil je meenemen naar paden die door iedereen wordt bewandeld en leidt je er zonder vrees weer vanaf.
 
Album en tracks.
 
Het eerste album gaat heten ‘Het Verkeerde Pad’. Er wordt momenteel hard aan gewerkt en de eerste tracks zijn in zeer goede handen bij Patrick Mühren (Studio Arnold Mühren/ Volendam).
 
John zingt met passie over de verkeerde keuzes maken en het daarna weer doen, liefdesverdriet en gemakkelijk comfort vinden bij iedere vrouw die hij vangt, een hopeloos en zorgeloos leven, de drug die liefde heet en gewoon drugs.
 
De tracks zijn meeslepend, ontroerend, vrolijk en soms onmogelijk om op stil te zitten. De band BINKE! spreekt iedereen aan die het levenspad in pieken en dalen heeft bewandeld.

Optreden:
Binke!
Zondag 20 augutus 2017
17:00 uur · De Harmonie Edam · Edam, North Holland

 
Management/Bookings:
Robert Schaeffer
+31 (0) 6 522 992 25
robert@binkemusic.nl
www.binkemusic.nl


Foto: Willem van Dijk
 
Verenigingsgebouw Sint Jozef
Cafe Lennons - Lennons at home
PSL Bouw & management
Music Group - Music and More
C. van de Gracht & Zn. B.V.
Wijnhandel 't Wijnboertje