Bestel nu: ‘De Cats een Hollands succesverhaal’

NIEUWS: Catsboek Jip Golsteijn komt voor de derde keer uit in gelimiteerde versie
 
 Gelimiteerde (150 stuks) derde heruitgave van het boek
‘De Cats een Hollands succesverhaal’ door Jip Golsteijn
 
De beste en meest beruchte popjournalist van Nederland, Jip Golsteijn, schreef in 1973 het boek ‘De Cats, een Hollands Succesverhaal’. Jip schetst een goed beeld hoe het met The Cats, de Nederlandse Fab Five, ging in de jaren zeventig. In deze periode floreerde het karakteristieke geluid van The Cats, dat nu wereldberoemd is als de Palingsound. In het boek treft u een unieke serie schitterende foto’s aan van topfotograaf Laurens van Houten. ‘De Cats, een Hollands Succesverhaal’ werd uiteindelijk één van Jip Golsteijns best verkochte boeken.
 
Michel Veerman en Johan Tol hebben het boek 'De Cats een Hollands succesverhaal’ in 2008 heruitgegeven in een mooie gebonden versie. Er zijn destijds slechts 500 exemplaren van gemaakt. In het voorwoord van de heruitgave van het boek vertellen Veerman en Tol hoe de eerste ontmoeting was met Jip tijdens het interview in 1999 voor het boek ‘One Way Wind, de geschiedenis van de Palingsound’. Een memorabele avond waar Jip vertelde over zijn ontmoetingen met de wereldsterren. Jip werd de held van Veerman en Tol. Bijzonder is dat Jip tijdens het interview voorspelde dat The Cats ooit weer bij elkaar zouden komen, al zou dat ook in een bejaardenhuis kunnen zijn. En ... het gebeurde. Meest bijzondere was dat Veerman en Tol daarvoor verantwoordelijk waren. Waren zij gestuurd door Jip!  


De heruitgave uit 2008, in totaal 500 exemplaren, is alweer tien jaar uitverkocht en niet meer leverbaar. In overleg met Jips vrouw, Marion Golsteijn-Wassenaar, hebben de heren toestemming gekregen om in 2019, zo’n tien jaar na de eerste heruitgave, een gelimiteerde derde uitgave te maken van het boek ‘De Cats een Hollands succesverhaal’. Veerman en Tol zijn uitermate trots, en kunnen melden dat het boek op 22 februari 2019 (de sterfdag van Jip Golsteijn) uitgebracht gaat worden in een aangepaste en gelimiteerde uitgave van 150 exemplaren.

U kunt het boek reserveren in de webshop van www.palingsound.com voor het bedrag van
€ 25,00 (dit is inclusief een cd-single van The Cats). Van ieder verkocht exemplaar zal een bedrag worden overmaakt aan de stichting van Jip Golsteijn. 

Jip Golsteijn 
* 2 juli 1945 
† 22 februari 2002 


Jip Golsteijn, een journalistiek monument.
 
Foto: Barry Schultz (overhandiging tweede druk 'De Cats een Holland succesverhaal in Paradiso Amsterdam, 25 februari 2008). V.l.n.r. Marion Golsteijn-Wassenaar, Michel Veerman en Johan Tol.
Restaurant Le Pompadour
Drukkerij Nivo
PSL Bouw & management
Verenigingsgebouw Sint Jozef
Veltkamp
Tegelzetbedrijf Zwarthoed-Kirry B.V. Volendam