Bestel een artiestenwijn bij www.hetwijnboertje.nl

Wine Way Wind (1WayWind the magazine nummer 48 - februari 2018)

De ongekunstelde liedjeskunstenaar
 
Tja en daar zit je dan achter een glas wijn…………..In de vorige edities drie artiesten beschreven uit de gevestigde orde en dan is de jonge garde aan de beurt, maar wat weet ’t Wijnboertje daar eigenlijk van?
Gelukkig komt het Wijnboertje nog wel eens een enkele keer bij SingerSongwriters bijeenkomsten in de PX. De plaats waar het jonge talent zich ontwikkelt en laat zien.

Bij een van deze concerten mochten aanstormend talenten hun favoriete artiesten imiteren. Eén van deze singer songwriters in de dop speelde een liedje, waarbij hij zichzelf op gitaar begeleidde. Een lied waar bijkans geen enkel woord twee keer in voorkwam. En wat hijzelf al voorspelde gebeurde, hij struikelde over een aantal woorden. De manier waarop hij dat oploste was net zo groots als het lied zelf! Een vakman aan het werk.

Vraag me niet welk lied het was, maar de zanger, zo bleek later, was Dick Kwakman (One Clueless Friend). Winnaar van de publieksprijs Grote Prijs van Nederland 2016.
Op zoek naar een wijn die past bij de zanger, zijn karakter en het verhaal kwam ’t Wijnboertje uit bij de Vilosell, vernoemd naar het dorp van wijnmaker Tomàs Cusiné, El Vilosell in Spanje. Ik heb daar mogen staan met Tomàs hoog tussen de wijngaarden met uitzicht op El Vilosell, gelegen in het wijngebied Costers del Segre.

De kleur van de wijn is robijnrood en heeft duidelijk invloed gehad van het Franse eikenhout. De wijn heeft 9 maanden contact gehad met het eiken. In de neus leer, mocca, dadels, rijp rood fruit, kruiden en herfst, veel herfst…… Je waant je tussen de neerdwarrelende bladeren in een kleurrijk bosgebied.
De smaak neemt je mee op een lange reis. Alles wat je hebt gezien en geroken proef je terug in het glas. Wat een warmte, wat een weelde. Sappig, rijp rood fruit met gedoseerde en versmolten tannines. De finale is lang en doet je verlangen naar meer. Maar aan alles komt een einde!

Veel overeenkomsten met onze ‘One Clueless Friend’ Dick Kwakman. Alles wat je ziet, krijg je terug in de zaal. Absolute kenners omschrijven Dick als een ongekunstelde liedjeskunstenaar die tijdens zijn optredens de tijd stil lijkt te kunnen zetten. Een ervaren, onconventionele songwriter met een repertoire nummers dat rijk is aan hooks en twists. Denk aan Fink, The Tallest Man on Earth en Damien Rice in een blender. Werkelijk niemand ontkomt aan de klasse van deze songwriter. Het debuut album From the Sea laat genadeloos zien waarom One Clueless Friend een van Nederlands meest getalenteerde songwriters is.

De bijnaam van Tomàs Cusiné is ‘de tovenaar’, een eerste vergelijk met onze liedjeskunstenaar. De finale van de wijnbeleving is lang, de belevingen tijdens de optredens van Dick zijn evenzo intens, een lange reis……..
De beste druivenrassen worden gebruikt voor de Vilosell: Ull de Llebre (Tempranillo), Cabernet-Sauvignon, Merlot en Syrah. Dan heb je alleen nog een tovenaar nodig die de beste blend tot stand kan brengen. Tomàs Cusiné zet z’n handtekening hieronder.

Dan heb je daarnaast ‘de blender’ van onze ‘Clueless Friend’ nodig om een prachtige wijnavond te omlijsten met mooie liedjes van een getalenteerd singer-songwriter.
Singer-songwriters waarvan er voor mijn gevoel nog steeds te weinig landelijk zijn doorgebroken uit ons talentvolle muzikale dorp. Vooral het rustige genre kan ik zeer waarderen! Laat maar komen……..
De Vilosell wordt door het versmelten van de tannines ieder jaar zachter en beter. Zo zal het ook onze singer-songwriters vergaan! Uiteindelijk overwint de kwaliteit met de jaren.

Culinair is de Vilosell uitstekend te combineren met wild (konijn en ree), lam, stoofpotje, paella en zelfs op de huid gebakken vis. De combinatie van Spaanse Manchego kaas en het album ‘From the Sea’ van One Clueless Friend op de achtergrond zorgt voor een onvergetelijke avond!
Langzaam wegdromend kom je tot de clue!
 
Proost en groet,
’t Wijnboertje
 
Bestel de wijn bij 't Wijnboert. Bestellen, klik dan op onderstaande link.

https://www.hetwijnboertje.nl/product/tomas-cusine-vilosell-2015?_sft_pa_land=spanje
 
Bond Administratie - Advies
Restaurant Le Pompadour
Music Group - Music and More
Tol Plaatwerk B.V.
Veltkamp
Tegelzetbedrijf Zwarthoed-Kirry B.V. Volendam