Ab Schilder verlaat het podium

Ab Schilder heeft een punt gezet achter zijn muzikale loopbaan. De zanger/percussionist van de Tribute To The Cats Band maakt sinds begin deze week geen deel meer uit van de band.

,,Ik merkte de laatste tijd steeds meer dat ik te veel hooi op mijn vork heb genomen. Het was druk, druk, druk. En toen kreeg ik vorige week weer een hevige griepaanval. De tweede keer binnen korte tijd. En dat terwijl ik vóór die tijd nooit ziek was. Dit was voor mij een teken dat ik beter naar mijn lichaam moet luisteren.’’

Ab keert de TTTCB zeker niet de rug toe: hij stopt alleen met zijn activiteiten op het podium. Achter de schermen zet Ab zijn vele andere taken gewoon voort.

De plek van Ab in de TTTCB wordt niet ingenomen door een nieuw achtste bandlid. De TTTCB gaat verder met een zevenkoppige bezetting, waarbij Nico Tol de gehele percussie voor zijn rekening neemt en Jack Stroek een grotere rol krijgt in de meerstemmige samenzang.

Ab, die vanaf de oprichting in 2002 deel heeft uitgemaakt van de TTTCB, wil op gepaste wijze afscheid nemen. Allereerst van zijn collega-bandleden. Met hen staat hij nog één keer op het podium tijdens het dinerconcert in Hotel Spaander op 12 maart aanstaande (reeds uitverkocht).

Voor de fans in het land heeft Ab een heuse afscheidstournee in petto. Die begint op 21 mei in partycentrum Rouwhorst in Oldenzaal, gevolgd door dorpshuis Ahoj in Tuitjehorn op 28 mei, partycentrum Trebol in Harlingen op 4 juni en partycentrum De Kentering in Rosmalen op 18 juni.
,,Dat is voor iedereen die er bij wil zijn toch nog redelijk in de buurt'', aldus Ab. ,,Dan zing ik nog één keer ‘mijn’ nummer: ‘Why’.’’

PSL Bouw & management
Wijnhandel 't Wijnboertje
Veltkamp
Tol Plaatwerk B.V.
Verenigingsgebouw Sint Jozef
PX Volendam