11 Juni a.s. Specs Hildebrand en Company in het Museum en Beeldentuin van Nic Jonk.

In 1975 verscheen het eerste eerste soloalbum van singer-songwriter Specs Hildebrand, ‘File Under Popular’. Toen nog geheel gevuld met nummers van het duo Ton de Zeeuw en Jip Golsteijn. 
Vanaf 1984, na 3 albums met Golsteijn/De Zeeuw- songs, zouden Hildebrand en Golsteijn gezamenlijk de teksten, de muziek én de productie van zijn albums voor hun rekening nemen. Er zouden nog 9 platen volgen.
 
Na het overlijden van Golsteijn in 2002 bracht Specs als eerbetoon aan zijn vriend in 2006  ‘A Wink At The Moon’ uit. Met dit album was er voor zijn gevoel een tijdperk afgesloten.
 
Maar in  2011 kwam er toch weer een plaat, ‘Outsider’, zijn meest persoonlijke tot dan.
Specs bewees ook in z’n eentje songs te kunnen schrijven
Een van de nummers op dat album, ‘Follyville’, vervulde een belangrijke rol in een aflevering van de VPRO-documentaireserie ‘De Hokjesman’.
 
Na het verschijnen ‘Well Kept Secrets’ (2015), een verzamelaar, aangevuld met 2 nieuwe songs, naar aanleiding van zijn 40-jarig jubileum als ‘recording artist’,  bleef Hildebrand stug doorgaan met het schrijven van liedjes. Met als resultaat ‘Holding My Own’ (2018), alweer zijn vijftiende plaat.
‘Number Eleven’, een track van dit album, werd gebruikt in de aflevering van ‘Andere Tijden Sport’ over de Ajax-voetballer Piet Keizer.
 
Tegenwoordig is Specs Hildebrand ook actief als lid van The Motions. De nieuwe single van de band, ‘It Won’t Get Any Better Than This’, is door hem geschreven.
 
Maar ook zijn solide live-reputatie blijkt niet aan slijtage onderhevig. Daarvan kan het publiek,  getuige zijn op zaterdag 11 juni.
Dan spelen Specs & Company - de semi-akoestische formatie die naast Specs Hildebrand zelf bestaat uit Steef Reilingh (diverse snaarinstrumenten), Evert-Jan Reilingh (bas) en Rob Kruisman (sax en dwarsfluit) - namelijk in Museum Nic Jonk in Grootschermer.
(Info: http://www.nicjonk.nl/)
Specs & Company: 4 veteranen die vakmanschap aan gevoel koppelen en die er nog steeds in slagen het publiek te boeien met eerlijke muziek, zowel eigen werk als covers, –  geworteld in Americana, blues en Ierse muziek - en mooie anekdotes.
 
Aanvang. 17.00 uur, entree € 17,50 (incl. koffie en koek!) reserveren: info@nicjonk.nl  of 06 53325569 of 0299 671560
 
 
 
Verenigingsgebouw Sint Jozef
Veltkamp
C. van de Gracht & Zn. B.V.
PX Volendam
Music Group - Music and More
PSL Bouw & management